recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sheperd’s pie met romige spitskool en gepofte knoflook

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - kookroom (100 ml)
  • - spitskool (1 )
  • - aardappelpuree (kant-en-klaar) (800 gram)
  • - verse rozemarijn (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 bollen)
  • - lamsreepjes, provençaals (600 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet een ovenschaal in.
  • 3 Verhit een zware koekenpan op hoog vuur.
  • 4 Laat 3 eetlepels olie heet worden en roerbak het vlees in 5 à 8 minuten gaar.
  • 5 Doe het daarna in de ovenschaal.
  • 6 Hak de verse rozemarijn, bewaar enkele naaldjes voor garnering.
  • 7 Haal alle tenen knoflook los.
  • 8 Pers een teen knoflook en meng samen met de rozemarijn door de aardappelpuree.
  • 9 Verdeel de aardappelpuree over het vlees en strijk glad.
  • 10 Trek er met een grote vork lange strepen in.
  • 11 Bak de pie 25 minuten in de oven.
  • 12 Zet eventueel nog 5 minuten de grill aan voor een krokant korstje.
  • 13 Leg de ongeschilde knoflooktenen op een groot dubbel vel aluminiumfolie.
  • 14 Meng met 2 eetlepels olie en vouw het folie dicht.
  • 15 Pof 25 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn.
  • 16 Draai het pakket halverwege de tijd een keer om.
  • 17 Breng een grote pan water aan de kook.
  • 18 Snijd de kool in kwarten en verwijder de kern.
  • 19 Snijd met de keukenmachine of een groot scherp mes in zeer dunne reepjes.
  • 20 Kook de spitskool 2 minuten en giet af.
  • 21 Voeg de room en kerrie toe, laat zonder deksel gaar worden zodat de room nog indikt.
  • 22 Roer af en toe goed door en maak op smaak met zout.
  • 23 Garneer de pie met wat naaldjes rozemarijn en zo’n drie teentjes knoflook per persoon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.