recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Shepherd’s pie

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - volle melk (150 ml)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - verse rozemarijn (1 eetlepel)
  • - winterwortel (1 )
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook en rozemarijn fijn.
  • 3 Snijd de bleekselderij en de wortel in blokjes van een halve cm.
  • 4 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel zachtjes beetgaar.
  • 5 Voeg de rozemarijn en het gehakt toe en bak het al roerend rul en iets bruin.
  • 6 Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten.
  • 7 Schenk dan de wijn en de bouillon erbij en laat het gehakt met de deksel schuin op de pan 30-40 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Laat zoveel vocht verdampen dat het een smeuïge saus wordt, roer regelmatig.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 11 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 12 Kook de aardappelen in een pan met 3 cm kokend water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 13 Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 14 Voeg de melk, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen peper toe.
  • 15 Verwarm al roerend op zacht vuur tot een smeuïge puree.
  • 16 Vet een ovenschaal in.
  • 17 Schep de (nog bevroren) doperwten door het gehakt en schep dit mengsel in de ovenschaal.
  • 18 Strijk de aardappelpuree erover uit en sprenkel de resterende olijfolie erover.
  • 19 Schuif de schaal in de oven en laat de pie in 20-25 minuten goudbruin en gaar worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.