recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Shoarmabroodjes met komkommersalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - shoarmabroodjes (8 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - citroen (0.5 )
  • - komkommer (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - shoarmavlees (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Roerbak het shoarmavlees in een wok met de helft van de hete olijfolie bruin.
  • 2 Schep de gesnipperde ui en in blokjes gesneden paprika erdoor en roerbak alles 4 minuten.
  • 3 Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in boogjes.
  • 4 Klop een dressing van citroensap, komijn en de overige olijfolie en schep de komkommer erdoor.
  • 5 Rooster de broodjes in een broodrooster.
  • 6 Halveer ze, duw ze open en vul ze met het vleesmengsel.
  • 7 Zet de broodjes rechtop in een schaal en schep er een lepel yoghurt op.
  • 8 Serveer de broodjes met de komkommersalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.