recepten

Zoeken in alle recepten

Sinterklaaspizza

Sinterklaaspizza

Hoofdgerecht
5 personen
50 min
Ingrediënten
  • - mozzarella mini (2 zakjes)
  • - vers pizzadeeg (2 rollen)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomatenstukjes in tomatensap (1 blikje)
  • - grote ui (fijngesneden) (1 )
  • - chorizoworst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 . Snijd de chorizo in dunne plakjes en hak 2/3 van deze plakjes met een groot mes (of in de keukenmachine) fijn. Bak de fijngehakte chorizo in een hapjespan zachtjes uit. Schep de ui erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Roer dan de tomatenstukjes met sap en Italiaanse kruiden erdoor en laat alles zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de rollen pizzadeeg uit en leg ze naast elkaar op de bakplaat met een overlap van 2 cm. Druk deze naad goed dicht. Snijd het deeg nu in de lengterichting in de vorm van een mijter, snijd hierbij zo min mogelijk van het deeg weg.
  • 3 Snijd de weggesneden punten in repen van 1 cm breed en leg deze op de rand van de mijter, druk iets aan. Strijk de chorizosaus binnen deze rand uit. Maak in het midden van de mijter een kruis van mozzarellabolletjes en chorizoplakjes. Garneer de mijter ook langs de rand (wel op de saus) met mozzarellabolletjes en chorizoplakjes.
  • 4 Schuif de bakplaat een richel onder het midden van de oven en bak de pizza in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.