recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sla-stamppot met grillworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - melk (150 ml)
  • - snoeptomaatjes (250 gram)
  • - belegen 30+ kaas (150 gram)
  • - 1 ijsbergsla (klein) (1 krop)
  • - grillworst naturel in een stuk (250 gram)
  • - kruimige aardappelen (1.25 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen met een dunschiller en snijd ze in blokjes van twee cm.
  • 2 Breng in een grote pan een laag van drie cm water met wat zout aan de kook.
  • 3 Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in maximaal een kwartier gaar.
  • 4 Snijd de grillworst schuin in plakken.
  • 5 Bak de plakken worst in de grillpan tot ze mooie bruine strepen krijgen, keer ze halverwege om.
  • 6 Was intussen de krop ijsbergsla en snijd de krop in vieren.
  • 7 Snijd de delen sla in repen van twee cm breed.
  • 8 Snijd de kaas in blokjes.
  • 9 Leg de plakken grillworst op een bord en verdeel de snoeptomaatjes in de grillpan.
  • 10 Bak ze maximaal drie minuten tot de velletjes openbarsten en schep ze ook op het bord.
  • 11 Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
  • 12 Roer de gestampte aardappelen met de melk en de olijfolie tot een smeuïge puree.
  • 13 Voeg hand voor hand de repen ijsbergsla toe en laat ze al omscheppend op zacht vuur wat slinken.
  • 14 Warm de stamppot nog even goed door en schep de blokjes kaas erdoor.
  • 15 Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 16 Schep de stamppot in diepe borden en leg de plakken worst en de tomaatjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.