recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Slablaadje met Oosterse rosbiefsalade

Bijgerecht
10 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geroosterde sesamzaadjes (1 eetlepel)
  • - verse koriander (2 eetlepel(s))
  • - bosuitje (1 )
  • - kropslablaadjes (10 kleine)
  • - sesamolie (2 eetlepel(s))
  • - japanse sojasaus (1 eetlepel)
  • - limoensap (1 eetlepel)
  • - gegrilde rosbief (vleeswaar) (200 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de plakjes rosbief in de breedte in reepjes van 1 cm breed en schep ze in een kom om met het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en wat versgemalen zwarte peper.
  • 2 Laat deze salade 10 minuten intrekken of zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 3 Schep de rosbiefsalade in de slablaadjes (of little gem sla) en zet deze op kleine bordjes of op een grote schaal.
  • 4 Strooi de bosui, koriander en sesamzaadjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.