recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Slamandje met pittig gehakt en mango

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mango (1 )
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - pitabroodjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • 2 Snijd de helft in kleine blokjes.
  • 3 Maak de slabladeren los en maak op vier borden mandjes door 3-4 slabladeren in elkaar te zetten.
  • 4 Snijd de rest van de sla in reepjes.
  • 5 Bak het gehakt in een wok op matig vuur rul.
  • 6 Schep de knoflook, sambal en sojasaus erdoor en bak het gehakt op hoog vuur krokant.
  • 7 Schep de mangostukjes, ui en koriander eronder en schep het gehakt in de slamandjes.
  • 8 Leg de mangoplakken erop en serveer met geroosterde pitabroodjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.