recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Slanke risotto met gegrilde kip

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse roomkaas met knoflook light (100 g)
  • - kipfilet (250 g)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - peultjes (200 g)
  • - diepvries doperwten (150 g)
  • - kippenbouillon (van tabletten) (900 ml)
  • - risottorijst (300 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Halveer de peultjes; Snijd de gele paprika in stukjes; Snijd de kipfilet in plakken van 2 cm dik.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  • 4 Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst 10 minuten, roer regelmatig.
  • 5 Voeg dan de groenten en de rest van de bouillon toe en kook de risotto in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Kruid de kip met zout en peper en schep om met de andere helft van de olijfolie.
  • 7 Grill de stukken kip in de grillpan (in gedeelten) in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 8 Roer de roomkaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Serveer de risotto in diepe borden en leg de kip erop.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chenin Blanc of Chardonnay uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.