recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sloppy Joe – tomaten‘hamburger’

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - (platte) peterselie (1 eetlepel)
  • - witte sesambollen (4 )
  • - tomatenblokjes in tomatensap, 1 de beste (1 blik)
  • - hot pepper sauce
  • - suiker (1 theelepel)
  • - komijnpoeder (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (2 theelepel(s))
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - groene paprika (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uit en hak de knoflook en de paprika in stukjes.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, de knoflook en paprika 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 4 Schep het gehakt erdoor en bak het op hoger vuur al omscheppend rul.
  • 5 Strooi de paprikapoeder, komijn en suiker erover en voeg een paar druppels hot pepper sauce en wat zout naar smaak toe.
  • 6 Roer de tomatenblokjes met het sap door het gehakt en laat alles circa 15 minuten zachtjes sudderen tot het vocht voor een groot deel verdampt is.
  • 7 Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  • 8 Leg de opengesneden broodjes met de snijkanten naar boven op het grillrooster, en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement 1-2 minuten tot ze net gaan kleuren.
  • 9 Leg de onderkanten van de broodjes op borden en schep het gehaktmengsel erop.
  • 10 Strooi peterselie erover en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.