recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

smeuige chocoladetaart met bramen

Nagerecht
12 personen
70 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - bramen (2 bakjes)
  • - eieren (2 )
  • - geperst vers sinaasappelsap (250 ml)
  • - extra pure choclade (250 gram)
  • - suiker (200 gram)
  • - boter (200 gram)
  • - cacaopoeder (30 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ?C.
  • 2 Breek de chocolade in stukjes.
  • 3 Klop de eieren los.
  • 4 Meng het zelfrijzend bakmeel en de cacao in een beslagkom.
  • 5 Meng in een pan met een dikke bodem de boter met de suiker, chocolade en het sinaasappelsap en verwarm alles al roerende op zacht vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten en het een gladde, dikke saus wordt.
  • 6 Schenk deze massa al roerende bij het meelmengsel, voeg ook de eieren toe en roer alles tot een glad beslag.
  • 7 Schenk de helft van het beslag in de taartvorm en verdeel de helft van de bramen erover.
  • 8 Schenk de rest van het beslag erop en verdeel de resterende bramen erover.
  • 9 Bak de taart 40-45 minuten in de oven.
  • 10 De bovenkant wordt knapperig en kan hier en daar barsten, de binnenkant blijft smeuïg.
  • 11 Laat de taart afkoelen tot lauwwarm, zet hem op een schaal en bestuif de taart met poedersuiker.
  • 12 Lekker met slagroom, een bol roomijs of wat Griekse yoghurt en extra bramen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.