recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snel taartje van bladerdeeg met druiven en tijm

Nagerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - gedroogde tijm (2 eetlepels)
  • - vloeibare honing (2 eetlepels)
  • - amandelschaafsel (40 gram)
  • - blauwe druiven (100 gram)
  • - witte druiven (100 gram)
  • - creme fraiche (100 ml)
  • - zachte boter (1 eetlepel)
  • - roomboterbladerdeeg, ontdooid (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 4 kleine taartvormpjes van 12 cm doorsnee.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Vet de vormpjes in met boter en bekleed ze met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed aan en laat het deeg wat uitsteken boven de rand van de vorm.
  • 4 Besmeer de bodems van de vormpjes met de crème fraîche.
  • 5 Was en droog de druiven en verdeel ze over de crème fraîche.
  • 6 Meng het amandelschaafsel met de honing en tijm.
  • 7 Zet de taartjes 10 minuten in de oven, lepel dan het amandelmengsel er over.
  • 8 Laat de taartjes dan nog in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.