recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snijbonenstamppot met braadworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - nootmuskaat
  • - melk (150 ml)
  • - witte bonen (370 ml)
  • - snijbonen (500 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - varkensbraadworsten (4 )
  • - boter (50 g)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snij ze in stukken; Snipper de ui; Snijd de snijbonen in dunne reepjes; Laat de witte bonen goed uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Bak de braadworsten in de helft van de boter rondom bruin.
  • 4 Roer de tomatenpuree en de 2/3 van de afgemeten hoeveelheid water door het bakvet en smoor de worsten in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Roerbak de ui en snijbonen in 2-3 minuten in een wok met de andere helft van de boter.
  • 6 Voeg de rest van de afgemeten hoeveelheid water toe en smoor de bonen in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Stamp de afgegoten aardappelen met de witte bonen fijn en roer het geheel met de melk tot een smeuïge puree.
  • 8 Schep het bonenmengsel erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 9 Serveer met de braadworsten.
  • 10 Wijntip: stevige witte wijn, zoals chardonnay, of kloosterbier.