recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snijbonenstamppot met tomaat en merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (2 )
  • - witte bonen (350 g) (1 pot)
  • - warme melk (150 ml)
  • - tomaten (2 rijpe)
  • - merguez-worstjes (2 pakken)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - snijbonen (500 gram)
  • - aardappelen (1 kilogram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen in snijd in stukken.
  • 2 Laat de bonen uitlekken.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Haal de snijbonen af en snijd ze schuin in ruitjes van 2 cm.
  • 6 Kook de snijbonen in een pan met ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar en giet ze daarna af.
  • 7 Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de merguez in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 8 Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in reepjes.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 10 Schep de witte bonen, snijbonen, tomaat en bosui door de aardappelpuree en warm de stamppot al omscheppend nog even door.
  • 11 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 12 Serveer de stamppot in diepe borden, maak in het midden een kuiltje en schenk het bakvet van de worstjes erin.
  • 13 Leg de merguez op de stamppot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.