recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snoekbaars met witlof

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - bloem (50 g)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - appel (1 stuks)
  • - witlof (4 struikjes)
  • - rozijnen (2 eetlepels)
  • - snoekbaarsfilet(s) (diepvries) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de snoekbaarsfilets; Pers de citroen; Snijd de rode uien in dunne partjes; Schil de appel en snijd in schijfjes.
  • 3 Wrijf de visfilets in met zout, peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
  • 4 Wentel de filets door de bloem en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de helft van de olie in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  • 5 Verhit de andere helft van de olie in een wok en roerbak de ui en appel 2 minuten.
  • 6 Schep de witlof en rozijnen erdoor en roerbak nog 3-4 minuten op hoog vuur.
  • 7 Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 8 Serveer de snoekbaars met de witlof.
  • 9 Wijntip: Iets mollige witte wijn, zoals Huiswijn wit halfzoet of Pinot Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.