recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Snoekbaars uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse peterselie (2 eetlepels)
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - oud wit brood (2 sneetjes)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - snoekbaarsfilets (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes en wortelsalade.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de snoekbaarsfilets; Rasp de Parmezaanse kaas; Hak de knoflook; Knip de verse bieslook fijn; Hak de verse peterselie fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Wrijf de snoekbaarsfilets in met zout, peper en citroensap en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 5 Verkruimel het brood met korst (in de keukenmachine) en meng de kaas, knoflook, bieslook en peterselie erdoor.
  • 6 Verdeel dit mengsel over de visfilets en sprenkel er olijfolie over.
  • 7 Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de snoekbaars in 20-25 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 8 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Australische Chardonnay.
  • 9 Vervangtip: U kunt ook basilicum gebruiken in plaats van peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.