recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Soesjes met witte chocolademousse

Nagerecht
5 personen
190 min
Ingrediënten
  • - gelantine (2 blaadjes)
  • - witte chocolade (200 gram)
  • - melk (75 ml)
  • - slagroom (250 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - bloem (60 gram)
  • - eieren (2 )
  • - poedersuiker (100 gram)
  • - advocaat (1.5 eetlepels)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Week de gelatine in koud water.
  • 2 Breek de witte chocolade in stukjes.
  • 3 Snijd de boter in blokjes.
  • 4 Smelt de chocolade met de melk al roerende in een pan op heel zacht vuur.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerende op in de chocolade.
  • 6 Laat de chocolade afkoelen tot dik vloeibaar.
  • 7 Klop de slagroom stijf en spatel de chocolade er luchtig erdoor.
  • 8 Laat de mousse in de koelkast in 2-3 uur opstijven.
  • 9 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 10 Verwarm het water met de boter in een pan en laat de boter smelten.
  • 11 Zeef de bloem.
  • 12 Klop de ei los.
  • 13 Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot de bloem van de wand loslaat.
  • 14 Voeg al roerend het ei toe, blijf roeren tot het ei helemaal is opgenomen en het deeg gaat glanzen.
  • 15 Schep met 2 lepels 3 bergjes deeg per persoon op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 16 Bak de soesjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
  • 17 Roer de poedersuiker met de advocaat en enkele druppels water tot een glad glazuur.
  • 18 Knip de soesjes open, vul ze met chocolademousse en bestrijk de bovenkant met glazuur.
  • 19 Serveer per persoon 3 soesjes op een bordje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.