recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sosaties - lamsspiesen met abrikozen

Hoofdgerecht
8 personen
85 min
Ingrediënten
  • - metalen spiesen (8 )
  • - gewelde abrikozen (250 gram)
  • - ontbijtspek (100 gram)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - ui (1 )
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - bruine suiker (1 eetlepel)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - lamsvlees (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Breng in een pan (geen aluminium!) de wijn met de gesnipperde ui, geraspte gember, suiker, kerriepoeder en kaneel aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 2 Laat dit mengsel in een koelkastdoos afkoelen en schep het in stukken van 3 cm gesneden lamsvlees erdoor.
  • 3 Laat het vlees minstens een uur bij kamertemperatuur marineren.
  • 4 Steek het vlees afgewisseld met het in 3cm gesneden ontbijtspek en de abrikozen aan de spiesen.
  • 5 Bestrijk de spiesen met olijfolie en rooster ze op een smeulend houtskoolvuur in 8-10 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.