recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Soupe au pistou

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (1.75 liter)
  • - vers geraspte parmezaanse kaas (30 g)
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse basilicum (30 g)
  • - schelpjespasta (150 g)
  • - basis voor groentesoep (1 pot)
  • - peultjes (50 g)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
  • - bosworteltjes (6 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met stokbrood.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosworteltjes in plakjes; Snijd de courgette in blokjes; Snijd de rode paprika in blokjes; Halveer de peultjes; Hak de knoflook fijn.
  • 3 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en smoor de groenten 2-3 minuten.
  • 4 Schenk er dan de afgemeten hoeveelheid water en de basis voor groentesoep bij.
  • 5 Breng het geheel aan de kook.
  • 6 Roer de pasta erdoor en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • 7 Pureer intussen het basilicum met de knoflook en kaas in de vijzel of keukenmachine tot een fijne pasta.
  • 8 Voeg in een dun straaltje zoveel olijfolie toe dat een smeuïge saus ontstaat.
  • 9 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 10 Roer enkele lepels van de pistou door de soep en geef de rest van de pistou erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.