recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse aardappeltortilla met salade van kropsla

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - ui(en) (2 )
  • - aardappelen (750 gram)
  • - pikante paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - eieren (6 )
  • - zoetzure paprikareepjes (2 eetlepel(s))
  • - sla (2 kroppen)
  • - yoghurt (4 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de uien grof; Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 2 Bak de ui en aardappel met de paprikapoeder in een koekenpan met antiaanbaklaag in 0.25 van de olie met een deksel erop in 10 minuten gaar.
  • 3 Klop in een kom de eieren los met zout en peper en schep het aardappelmengsel erdoor.
  • 4 Verhit weer 0.25 van de olijfolie in de pan en verdeel het eimengsel erin.
  • 5 Bak de tortilla in 6-8 minuten goudbruin, keer hem met behulp van de deksel en bak de onderkant goudbruin, voeg 0.25 van de olie toe.
  • 6 Was de sla, droog de bladeren en scheur ze in stukken.
  • 7 Meng in een schaal de yoghurt met 0.25 van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 8 Schep de sla erdoor en garneer met de paprikareepjes.
  • 9 Serveer de tortilla in punten met de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.