recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse amandeltaart

Nagerecht
8 personen
65 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - kaneel
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - suiker (150 gram)
  • - eieren (3 )
  • - blanke amandelen (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Splits de eieren.
  • 2 Rasp de sinaasappel.
  • 3 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • 4 Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
  • 5 Klop de eiwitten stijf en klop tweederde van de suiker beetje bij beetje erdoor.
  • 6 Blijf kloppen tot het eiwit stevig is en glanst en spatel dan de losgeklopte dooiers, amandelen, sinaasappelrasp, bloem en een snufje zout erdoor.
  • 7 Schep dit mengsel in een ingevette taartvorm van 20-22 cm en bak de taart in de oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Pers de sinaasappel.
  • 9 Breng het sinaasappelsap met de rest van de suiker in een steelpan aan de kook en los de suiker al roerende op.
  • 10 Laat de siroop een minuut zachtjes koken en daarna afkoelen.
  • 11 Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen.
  • 12 Keer de taart dan op een platte schaal en prik er gaatjes in.
  • 13 Druppel de siroop over de taart.
  • 14 Bestuif de taart vlak voor het serveren met kaneel en poedersuiker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.