recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse pizzaatjes met spinazie en chorizo

Bijgerecht
6 personen
35 min
Ingrediënten
  • - pijnboompitjes (4 eetlepel(s))
  • - tomatensaus (1 potje)
  • - pizzadeeg (1 rol)
  • - spinazie (300 gram)
  • - chorizo (100 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: ronde uitsteekvorm of glas (Ø 5 cm).
  • 2 Hak de chorizo heel fijn.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Was de spinazie en maak het goed droog.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Bak de chorizo zachtjes uit in een wok en schep de ui erdoor zodra er wat vet uit de chorizo smelt.
  • 7 Bak de ui en chorizo tot de chorizo knapperig is.
  • 8 Schep het daarna samen op een bordje.
  • 9 Schep de spinazie door het bakvet in de wok en laat op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • 10 Laat het vocht verdampen.
  • 11 Haal van het vuur af en schep er drie eetlepels tomatensaus door.
  • 12 Rol het pizzadeeg op het werkvlak uit en steek er met de uitsteekvorm zo veel mogelijk rondjes uit.
  • 13 Leg de deegrondjes op de bakplaat en schep er wat spinazie op.
  • 14 Verdeel de chorizo, ui en pijnboompitten over de spinazie.
  • 15 Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizzaatjes in maximaal een kwartier goudbruin en gaar.
  • 16 Serveer ze op een platte schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.