recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse tortilla met gerookte kip

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geroosterde pijnboompitten (55 gram)
  • - gewassen spinazie (150 gram)
  • - castello blue (70 gram)
  • - gladde mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepel(s))
  • - zonnebloemolie (6 eetlepel(s))
  • - gerookte kipfilet (210 gram)
  • - geraspte kaas, belegen (100 gram)
  • - eieren (6 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - kleine prei (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - grote ui (1 )
  • - malta aardappelen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen, snijd in plakjes van 5 mm en kook ze 10 minuten.
  • 2 Giet ze vervolgens af.
  • 3 Snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes, snijd de prei in ringen en hak de knoflook fijn.
  • 4 Was de ringen goed af.
  • 5 Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en voeg de helft van de olie toe.
  • 6 Bak de groenten met de knoflook 3 minuten aan, bak vervolgens de aardappelschijfjes 2 minuten mee.
  • 7 Breng op smaak met wat zout.
  • 8 Klop de eieren in een grote kom los met wat peper, zout en de geraspte kaas.
  • 9 Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • 10 Meng de aardappelen, groenten en kip door de eieren.
  • 11 Maak de pan schoon met een stuk keukenpapier en voeg de resterende olie toe.
  • 12 Bak het eimengsel circa 8 tot 10 minuten met een deksel op de pan tot de eieren gestold zijn.
  • 13 Draai de tortilla om met behulp van het deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • 14 Meng de zonnebloemolie met de azijn en mosterd, breng deze dressing op smaak met peper en zout.
  • 15 Snijd de Castello Blue in blokjes.
  • 16 Meng de spinazie met de kaas, pijnboompitten en dressing tot een salade.
  • 17 Snijd de tortilla in punten en serveer met de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.