recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse tortilla uit de oven met wintersla

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (4 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (400 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - eieren (6 )
  • - witlof (1 struikje)
  • - winterwortel (1 )
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - yoghurtdressing (2.5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Snijd de uien in halve ringen.
  • 4 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 5 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, uien en aardappel al omscheppend in 8-10 minuten beetgaar.
  • 6 Schep de paprikapoeder met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 7 Klop in een grote kom de eieren los met het water en schep het aardappelmengsel erdoor.
  • 8 Schep dit mengsel in een lage, ronde goed ingevette ovenschaal.
  • 9 Bak de tortilla in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Snijd de witlof in stukken van drie cm.
  • 11 Snijd de winterwortel in flinterdunne plakjes.
  • 12 Hak de peterselie grof.
  • 13 Schep in een schaal de witlof, wortel, peterselie en dressing door elkaar en geef de salade bij de tortilla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.