recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse tortilla

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 )
  • - roma tomaten (6 )
  • - eieren (8 )
  • - voorgegaarde aardappelblokjes (450 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olie (4 eetlepel(s))
  • - grote ui (1 )
  • - chorizo (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook.
  • 2 Snijd chorizo en ui in kleine blokjes.
  • 3 Bak met de helft van de olie aan in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • 4 Voeg na 5 minuten de knoflook en aardappels toe, bak nog 5 minuten mee.
  • 5 Kluts de eieren in een grote kom en maak op smaak met peper en zout.
  • 6 Voeg het aardappelmengsel toe aan de eieren.
  • 7 Maak de pan schoon en voeg de overige olie toe, verhit de pan goed.
  • 8 Bak het eiermengsel aan twee kanten goudbruin in de pan, keren gaat het makkelijkst met behulp van een grote deksel.
  • 9 Maak een eenvoudige salade van de tomaten en komkommer met wat zout en zwarte peper.
  • 10 Snijd punten van de tortilla, garneer met de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.