recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse uientortilla met gegrilde tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - tomaten (6 )
  • - eieren (6 )
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - tafelaardappelen (500 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de uien in halve ringen en halveer de tomaten.
  • 3 Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en schep de ui, aardappel en oregano erdoor.
  • 4 Voeg wat zout en peper toe.
  • 5 Bak alles afgedekt in 10 minuten beetgaar, schep de ui en aardappel regelmatig om.
  • 6 Klop de eieren los met zout en peper en schenk dit mengsel over de ui en aardappel in de pan.
  • 7 Bak de omelet op matig vuur in 5 minuten goudbruin.
  • 8 Keer de omelet met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • 9 Zet de tomaten in een ovenschaaltje en bestrooi ze met kaas en peper.
  • 10 Schuif het schaaltje 10 cm onder een hete ovengrill en laat de tomaten in 5-8 minuten gaar worden en de kaas smelten.
  • 11 Serveer de tortilla in punten en zet de tomaten ernaast.