recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse vispakketjes op de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 )
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - oregano (vers) (0.5 bosje)
  • - droge sherry (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - groene olijven (2 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • 2 Meng de ontpitte en in vieren gesneden olijven, in plakjes gesneden knoflook, sherry en de fijngesneden oregano in een kom.
  • 3 Wrijf de stukken zalm van ongeveer 150 gr in met zout en peper.
  • 4 Spreid 4 grote stukken aluminiumfolie uit op het werkvlak en verdeel hier de reepjes paprika over.
  • 5 Leg de vis op de paprika en verdeel het olijvenmengsel over de vis.
  • 6 Leg op elk stukje vis een kwart citroen.
  • 7 Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw de pakketjes dicht.
  • 8 Leg de pakketjes op de barbecue, niet te dicht op het vuur, en laat de zalm in circa 15 minuten gaar worden.