recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti Bolognese

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - gemengde sla (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak het gehakt in een braadpan in 0.
  • 2 25 van de olijfolie rul.
  • 3 Bak de gesnipperde ui, in blokjes gesneden bleekselderij en knoflook 3 minuten mee.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 5 Voeg het water met de Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen peper toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen tot een lekkere saus.
  • 6 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Klop de azijn met 0.
  • 8 75 van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla erdoor.
  • 9 Verdeel de spaghetti over diepe broden en schep de bolognesesaus erop.
  • 10 Geef de sla erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.