recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti Karbonada met een knapperige salade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - radijs (250 gram)
  • - gele paprika (1 )
  • - peultjes (500 gram)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - sweet pearl tomaatjes (250 gram)
  • - plantje oregano (1 )
  • - volkoren spaghetti (400 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - knoflooktenen (3 )
  • - olijfolie (8 eetlepel(s))
  • - schouderkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • 2 Hak de knoflook en snij de ui in dunne halve ringen.
  • 3 Snijd de botjes uit de karbonades en snijd het vlees in dunne reepjes van circa 4 cm lang.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout.
  • 5 Verhit een koekenpan en voeg 0.25 deel van de olie toe.
  • 6 Bak het vlees in de hete olie, voeg na 3 minuten 2/3 deel van de knoflook en de ui toe.
  • 7 Zet het vuur lager als het vlees en de uien gaar zijn.
  • 8 Kook de spaghetti in het water beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • 9 Pluk de blaadjes van de oregano, snijd de tomaatjes in de lengte doormidden.
  • 10 Voeg de oregano, tomaten en wijn toe aan het vlees en laat op hoog vuur wat inkoken.
  • 11 Snijd de peultjes, paprika en radijs tot luciferdikte in reepjes.
  • 12 Meng de groenten met 0.25 deel van de olijfolie, azijn en de rest van de knoflook, maak op smaak met zout.
  • 13 Giet de spaghetti af doe het direct bij het vlees.
  • 14 Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • 15 Serveer de pasta in warme diepe borden, schenk er eventueel nog wat olijfolie over, serveer de salade apart.