recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met gehaktballetjes en kerstomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - heldere dressing (2.5 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - kerstomaatjes (500 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Halveer de kerstomaatjes.
  • 3 Kneed het gehakt goed door met knoflook, paprikapoeder, wat versgemalen zwarte peper en het zout en draai er 4 gehaktballen per persoon van.
  • 4 Bak de gehaktballen in een hapjespan met olijfolie in 5 minuten rondom bruin.
  • 5 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 6 Leg de kerstomaatjes en olijven tussen de gehaktballen en schenk er wat pastakookvocht bij.
  • 7 Laat alles nog 4-6 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Meng in een schaal de sla met de dressing.
  • 9 Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over diepe borden.
  • 10 Schep de gehaktballen met kerstomaatjes erover.
  • 11 Geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.