recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (75 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (blik) (400 gram)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepels)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - lichtgekruid gehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  • 2 Snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
  • 3 Kneed het gehakt met de kruiden goed door en vorm er kleine balletjes van.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in drie tot vier minuten rondom bruin.
  • 5 Verdeel de knoflook, ui en bleekselderij tussen de gehaktballetjes en bak nog twee tot drie minuten op zacht vuur.
  • 6 Voeg de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met tomatensap en wat zout en peper toe.
  • 7 Laat de gehaktballetjes in tomatensaus tien minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in ongeveer tien minuten beetgaar.
  • 9 Voeg op het einde van de kooktijd een grote soeplepel pastakookvocht aan de tomatensaus toe en laat de saus twee tot drie minuten sudderen.
  • 10 Giet de spaghetti af en verdeel de pasta over diepe warme borden.
  • 11 Schep de gehaktballetjes met tomatensaus erop en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.