recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - sjalotjes (6 stuks)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - gehaktmix (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (300 g)
  • - volkorenspaghetti (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pel de sjalotjes in vieren; Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Meng het gehakt met gehaktmix en vorm er kleine balletjes van.
  • 4 Verhit de helft van de olijfolie in een wok en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • 5 Roer 2 delen crème fraîche met 1 deel water en zout en peper erdoor.
  • 6 Laat dit sudderen.
  • 7 Bak de champignons in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie.
  • 8 Schep de tomaatjes in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie en peper en rooster ze onder een hete ovengrill tot de velletjes openknappen.
  • 9 Schep de spaghetti in diepe borden en verdeel de gehaktballetjes met saus, champignons en tomaatjes erover.
  • 10 Wijntip: Droge rosé, bijvoorbeeld Kleinrivier of Rosato del Salento.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.