recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met geroosterde tomaten en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (stukje) (50 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - chorizoworst ( 250 gram) (1 )
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - uien (2 kleine)
  • - red pearl tomaten (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snij de tomaten in vieren en de uien in dunne partjes.
  • 3 Snij de rode peper in dunne reepjes en de chorizo in dunne plakjes.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Verdeel de tomaten in een braadslede en schep de uipartjes, peperreepjes, chorizoplakjes en oregano erdoor.
  • 6 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en sprenkel de olijfolie erover.
  • 7 Schuif de braadslede in de oven en rooster de tomaten 20-25 minuten tot ze zacht zijn en bijna een saus worden, schep ze regelmatig om.
  • 8 Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 9 Giet de spaghetti af en verdeel de pasta over warme diepe borden.
  • 10 Schep de tomaten met chorizo erover.
  • 11 Rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.