recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met groene kool en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - gedroogde oregano (2 theelepel(s))
  • - tomatenpuree (2 eetlepel(s))
  • - groene kool (500 gram)
  • - grote ui (1 stuk(s))
  • - plakjes chorizo (vleeswaar) (150 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - volkoren spaghetti (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes chorizo krokant.
  • 3 Schep ze op een bord.
  • 4 Snipper de ui en snijd de groene kool in dunne reepjes.
  • 5 Roerbak de ui en groene kool 2 minuten in het bakvet.
  • 6 Roer de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 7 Schenk het water erbij en voeg de oregano en wat zout en peper toe.
  • 8 Laat de groente zonder deksel nog 6-8 minuten heel zachtjes sudderen.
  • 9 Giet de pasta af en roer de spaghetti door de groene kool.
  • 10 Verdeel de pasta met groentesaus over diepe borden.
  • 11 Leg de chorizo erop en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.