recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met kabeljauw en rivierkreeftjes in paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bieslook (4 eetlepels)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - diepvries lijngevangen kabeljauwfilets (250 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tomaten (500 gram)
  • - geroosterde paprika (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Zorg dat de kabeljauwfilet ontdooid is en snijd deze in stukken.
  • 4 Pureer de paprika en tomaten in een keukenmachine tot een gladde saus.
  • 5 Verhit de olijfolie in een hapjespan en roer de knoflook en paprikapoeder met de saus en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 6 Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Bestrooi de kabeljauw met wat zout en peper en leg de stukken vis met de rivierkreeftjes in de saus.
  • 9 Verwarm de saus met vis nog 5 minuten tot de kabeljauw net gaar is.
  • 10 Giet de spaghetti af en verdeel de pasta over diepe borden.
  • 11 Schep de saus met vis erop.
  • 12 Schep in het midden een lepel zure room en strooi de bieslook erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.