recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met mosselen en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (4 el)
  • - witte wijn (1 glas)
  • - mosselen (1 kilo)
  • - spaghetti (400 gram)
  • - olijfolie (2 el)
  • - pruimtomaten (2 )
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een ruime pan water aan de kook met zout.
  • 2 Hak de knoflook en tomaten fijn.
  • 3 Verhit een grote hapjespan op hoog vuur, voeg de olijfolie en knoflook toe.
  • 4 Bak de knoflook tien seconden, bak dan de rijpe tomaten drie minuten mee.
  • 5 Maak op smaak met peper en zout.
  • 6 Kook de spaghetti beetgaar in het water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 7 Voeg de schone mosselen toe aan de tomaat.
  • 8 Laat met het deksel erop twee minuten goed heet worden, meng even door en blus dan af met de wijn.
  • 9 Doe het deksel er direct weer op zodat de stoom in de pan blijft.
  • 10 Stoom de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar.
  • 11 Hak ondertussen de peterselie grof.
  • 12 Giet de spaghetti af en voeg toe aan de mosselen.
  • 13 Meng voorzichtig maar grondig door zodat de spaghetti de smaken op kan nemen.
  • 14 Serveer direct in warme diepe borden, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de peterselie.
  • 15 Lekker met een knapperige foccacia.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.