recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met pittige aubergine

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - spaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 grote)
  • - aubergine (1 grote)
  • - tomaten (4 )
  • - pikante paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - cottage cheese (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de ui in grove stukken.
  • 3 Snijd de aubergine in blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aubergine zachtjes gaar.
  • 6 Roer de tomaten met de helft van de Italiaanse kruiden en 0.75 van de paprikapoeder erdoor en smoor de groenten in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de groenten erop.
  • 8 Schep de cottage cheese erop en strooi daarop wat paprikapoeder en peper en druppel er wat olijfolie over.