recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met saus van gedroogde tomaat en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (100 ml)
  • - rucola (75 gram)
  • - rivierkreeftjes (400 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - droge witte wijn (200 ml)
  • - zongedroogde tomaten op olie (100 gram)
  • - spaghetti (300 gra)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de zongedroogde tomaten uitlekken.
  • 2 Hak de knoflook, de rode peper en de oregano fijn.
  • 3 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
  • 4 Pureer de tomaten met de wijn, in een blender of keukenmachine, tot een saus.
  • 5 Verhit de olijfolie in een wok en bak de knoflook en rode peper 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 6 Roer de tomatensaus met de oregano en het pastakookvocht erdoor en verwarm de saus 6-8 minuten tot het geheel wat dikker wordt.
  • 7 Warm de rivierkreeftjes even mee.
  • 8 Giet de pasta af en roer de spaghetti door de saus.
  • 9 Verdeel de rucola over diepe borden en schep de spaghetti met saus erop.
  • 10 Lekker met Parmezaanse kaas of Grana Padano en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.