recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met tomatensaus en gebakken aubergine

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse geitenkaas (100 gram)
  • - aubergine (1 )
  • - volkoren spaghetti (300 gram)
  • - oregano (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tomaten (750 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Smoor de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met de helft van de olijfolie.
  • 5 Roer de tomaten erdoor met de paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en de helft van de oregano.
  • 6 Smoor de tomaten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Snijd de aubergine in dunne plakken.
  • 9 Bestrijk de plakken aubergine dun met olijfolie en bak ze bruin en gaar in een grillpan.
  • 10 Roer wat pastakookvocht door de tomaten en pureer alles met een staafmixer tot een rulle saus.
  • 11 Roer de uitgelekte spaghetti erdoor.
  • 12 Serveer de spaghetti met saus in diepe borden en leg de plakken aubergine erop.
  • 13 Verkruimel de geitenkaas.
  • 14 Strooi de geitenkaas en oregano erover en maal er nog wat peper boven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.