recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met tonijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomatenblokjes (425 gram) (1 blik)
  • - smaakmaker rode peper (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - tonijn in olijfolie (a 160 gram) (2 blikjes)
  • - spaghetti (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de olijven in vieren.
  • 4 Giet de olie van 1 blikje tonijn in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Schep de rode peper, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden erdoor en laat de saus 6-8 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Roer er een flinke scheut van het pastakookvocht door.
  • 7 Laat de tonijn uitlekken en verdeel de moten in stukjes.
  • 8 Schep de tonijn met de olijven en kappertjes door de saus en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • 9 Warm de saus nog 2-3 minuten zachtjes door.
  • 10 Laat de spaghetti uitlekken en schep de pasta door de saus.
  • 11 Serveer de spaghetti met tonijnsaus in diepe borden.
  • 12 Lekker met een flinke pluk rucola of wat geraspte kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.