recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met verse tomaten-gehaktsaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (100 g)
  • - salami in blokjes (100 g)
  • - rundergehakt (250 g)
  • - spaghetti (300 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - rijpe tomaten (1 kg)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rijpe tomaten in stukken; Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Rasp de parmezaanse kaas; Snijd de verse basilicum in reepjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een pan, schep de tomaten, ui, knoflook, kruiden en de afgemeten hoeveelheid water erdoor en smoor alles afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Pureer het geheel met een staafmixer.
  • 5 Bak het gehakt met de salami in een braadpan al omscheppend rul.
  • 6 Schep de tomatensaus erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de tomaten-gehaktsaus erop.
  • 9 Strooi de kaas en het basilicum erover.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals Chusclan of Australische Shiraz-Cabernet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.