recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghettipakketjes met raapstelensalade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - volkorenspaghetti (250 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - ei (1 )
  • - ui (1 )
  • - venkelknol (1 )
  • - ham (100 gram)
  • - raapstelen (250 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kookvocht (100 ml)
  • - water (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: scheidt van het ei de eidooier van het eiwit en bewaar de dooier.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
  • 4 Snijd de venkel in dunne repen.
  • 5 Snijd de ham in brede repen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Meng in een kom de kaas met viervijfde van de yoghurt, de eidooier, het pastakookvocht en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Schep er vervolgens de uitgelekte spaghetti door met de helft van de ui, venkel en ham.
  • 9 Schep dit mengsel op 4 stukken bakpapier en verdeel de rest van de ham, venkel en ui erover.
  • 10 Vouw de pakketjes dicht en bak ze op de bakplaat in de oven in 20 minuten gaar.
  • 11 Roer de rest van de yoghurt met de olijfolie, het water en wat zout en peper tot een dressing en schep de raapsteeltjes erdoor.
  • 12 Zet de spaghettipakketjes op borden, vouw ze open en geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.