recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spareribs met uienmarmelade

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - gemarineerde spareribs xl (650 gram)
  • - donkere basterdsuiker (100 gram)
  • - balsamico-azijn (100 ml)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - verse gember (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de spareribs op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 4 Smoor de ui met knoflook afgedekt in tien minuten heel zachtjes glazig.
  • 5 Roer de gember, tijm, balsamicoazijn, suiker, zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 6 Kook het op heel zacht vuur in 10-20 minuten in tot een lekkere marmelade, roer regelmatig.
  • 7 Rooster de spareribs op een hete barbecue in 20-30 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 8 Snijd de ribbetjes los en serveer ze met uienmarmelade.
  • 9 BIERTIP: La Trappe Dubbel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.