recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Speculaas-cheesecake met sinaasappel

Nagerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - kleine sinaasappel (1 )
  • - eieren (4 )
  • - fijne kristalsuiker (4 eetlepels)
  • - slagroom (100 ml)
  • - verse roomkaas of volle kwark (400 gram)
  • - vanillestokje (1 )
  • - abrikozenjam (3 eetlepels)
  • - boter (50 gram)
  • - speculaas, in stukken (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175?C.
  • 2 Maal de speculaas in de keukenmachine fijn.
  • 3 Smelt de boter.
  • 4 Voeg de gesmolten boter en twee derde van de jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • 5 Druk het speculaasdeeg in de springvorm over de hele bodem uit, maak ook een opstaande rand van 3-4 cm.
  • 6 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het zwarte merg eruit.
  • 7 Klop in een kom de verse roomkaas of kwark met de slagroom, vanillemerg en suiker met de handmixer tot een glad mengsel.
  • 8 Roer vervolgens de eieren er één voor één door.
  • 9 Schenk dit mengsel in de taartvorm.
  • 10 Boen de sinaasappel schoon.
  • 11 Snijd de sinaasappel met schil in dunne plakken en halveer de plakken.
  • 12 Bestrijk de plakken sinaasappel aan 1 kant dun met jam en leg ze met de jam naar boven in een cirkel op het kaasmengsel.
  • 13 Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • 15 Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.