recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Speklapjes en aubergine van de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
52 min
Ingrediënten
  • - aubergines (2 )
  • - speklappen (6 )
  • - neutrale olie (4 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (3 eetlepels)
  • - gezeefde tomaten (100 ml)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de gember.
  • 2 Pers de tenen knoflook boven een wijde schaal uit en voeg gember, paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper, gezeefde tomaten, sojasaus en olie toe.
  • 3 Roer alles tot een marinade.
  • 4 Schenk de helft van de marinade in een kommetje.
  • 5 Wentel de speklappen door de marinade en laat ze tenminste 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
  • 6 Snijd vlak voor het barbecuen de aubergines in de lengte in vieren en bestrijk ze royaal met de rest van de marinade.
  • 7 Leg de speklappen en aubergines op de barbecue en rooster ze in 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 8 Lekker met een rijstsalade.
  • 9 Menusuggestie voor: wortelsalade met kleine stukjes noot en rozijnen.
  • 10 Na: griesmeelpudding met rodebessensaus.