recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Speklapjes met aubergine en puntpaprika

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (0.5 zak)
  • - honing (1 theelepel)
  • - aubergine (1 )
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - speklapjes à la minute (400 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - zoete puntpaprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes.
  • 2 Snijd de paprika in dunne ringen en meng ze in een kom met azijn, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.
  • 3 Wrijf de speklapjes in met zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie.
  • 4 Rooster de speklapjes in een hete koekenpan in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 5 Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze zacht worden en bruine strepen krijgen.
  • 6 Klop in een kommetje 1 eetlepel balsamicoazijn met 2 eetlepels olijfolie en honing tot een dressing.
  • 7 Serveer de geroosterde aubergines en speklapjes op een schaal.
  • 8 Sprenkel het sausje erover en garneer met rucola en paprikasalade.
  • 9 Menusuggestie voor: tomatensalade met kleine stukjes feta en een gesnipperd uitje.
  • 10 Na: tropische fruitsalade met een bolletjes vanille-ijs en kleingesneden citroenmelisse.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.