recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sperziebonensalade met gerookte kip

Bijgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - cassave kroepoek (1 zak)
  • - rucola (75 gram)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - mosterd-honingdressing (100 ml)
  • - gerookte kipfilet (1 pakje)
  • - mango (1 )
  • - sperciebonen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 2 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 3 Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 6 Snijd de kipfilet in plakjes.
  • 7 Meng in een slaschaal de mosterd-honingdressing met de sojasaus en schep de sperziebonen met de bosui, bleekselderij en rucola erdoor.
  • 8 Verdeel de salade over borden en leg de blokjes mango en de plakjes gerookte kip erop.
  • 9 Garneer met een paar cassavechips en geef de rest van de chips erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.