recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sperziebonensalade met nectarines en kokospinda’s

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - koriander(vers) (2 eetlepels)
  • - neutrale olie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teentjes)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - nectarines (2 )
  • - sambal badjak (1 theelepel)
  • - pinda's (2 eetlepels)
  • - kokos(gemalen) (2 eetlepels)
  • - sperciebonen (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de sperziebonen af en halveer ze.
  • 2 Pers de knoflook uit.
  • 3 Hak de koriander grof.
  • 4 Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een vergiet af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Rooster de kokos en pinda’s in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin.
  • 7 Doe het mengsel over in een bakje en roer er 0.5 theelepel sambal door.
  • 8 Was de nectarines en snijd het vruchtvlees in parten van de pit.
  • 9 Snijd de parten in blokjes.
  • 10 Klop in een schaal de azijn met de knoflook, olie, 0.5 theelepel sambal en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 11 Schep de sperziebonen met de blokjes nectarine en de koriander erdoor en strooi het kokosmengsel erover.
  • 12 Lekker bij gebakken kipfilet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.