recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sperziebonensalade met tonijn en ei

Lunch
1 personen
10 min
Ingrediënten
  • - water
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - citroen (0.5 )
  • - zwarte olijven (3 )
  • - gekookt ei (1 )
  • - tonijn op water (0.5 blikje)
  • - bosuitje (1 )
  • - rucola (20 gram)
  • - cherrytomaatjes (50 gram)
  • - beetgare sperziebonen (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • 2 Kook een ei en snijd in partjes.
  • 3 Halveer de olijven (zonder pit).
  • 4 Pers de citroen uit.
  • 5 Meng in een afsluitbare kom de beetgaar gekookte sperziebonen met de gehalveerde cherrytomaatjes, rucola (of veldsla) en de uiringetjes.
  • 6 Schep de tonijn in het midden op de salade en leg de partjes ei en olijven eromheen.
  • 7 Klop het sap van een halve citroen met een halve eetlepel water, de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Schep vlak voor het eten de dressing door de salade.