recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spiesjes van grote garnalen en coquilles met vanillesabayon

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - basilicum
  • - olijfolie met citroenaroma (2 eetlepel(s))
  • - parmezaanse kaas (25 gram)
  • - eidooiers (3 )
  • - coquilles (8 )
  • - grote rauwe garnalen (12 )
  • - sjalotje (1 )
  • - vanillestokje (1 )
  • - medium dry sherry (200 ml)
  • - visfond (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Maak de sabayon al een uur van tevoren en bewaar hem in een kleine thermoskan.
  • 2 Voorbereiding: Snij de vanillestokje(s) open; snipper de sjalotjes; ontdooi de garnalen; rasp de Parmezaanse kaas.
  • 3 Kook de fond en wijn met het vanillestokje, sjalotje en versgemalen peper op matig hoog vuur in tot een kwart over is.
  • 4 Zeef de vloeistof.
  • 5 Schraap het zwarte merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht.
  • 6 Pel de garnalen, snijd de rug open en verwijder het zwarte adertje.
  • 7 Steek de garnalen aan de spiesjes.
  • 8 Bestrijk de spiesjes en coquilles met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 3-4 minuten bruin en net gaar.
  • 9 Breng intussen in een pan een laag water aan de kook.
  • 10 Klop in een metalen kom de eidooiers met kaas en het ingekookte vocht met de handmixer of een garde tot een schuimig mengsel.
  • 11 Hang de kom boven het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel dik en schuimig begint te worden en in volume verdubbelt.
  • 12 Schenk de sabayon in kleine schaaltjes.
  • 13 Leg de coquilles in de saus en zet de garnalenspiesjes er schuin in.
  • 14 Garneer met een blaadje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.