recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spinazie-bladerdeegtaart

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - bacon (100 g)
  • - gorgonzola (150 g)
  • - kookroom (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - panklare spinazie (600 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - diepvries bladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries bladerdeeg; Snijd de gorgonzola in stukjes; Snijd de bacon in reepjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bekleed een ingevette quichevorm van 26 cm met de plakjes deeg.
  • 4 Druk de randen goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • 5 Verhit de olijfolie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe.
  • 6 Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • 7 Klop de eieren los met room, zout en peper en schenk dit in de taartbodem.
  • 8 Verdeel de spinazie met de gorgonzola en bacon over de taartbodem.
  • 9 Bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Stevige witte wijn, bijvoorbeeld chardonnay of Weissburgunder.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.